Skip To Content
Nordlayer
Rangert #9 av 13

NordLayer

5 / 5

Nordlayer
$7.00 / mnd

Laveste pris

Prøv nå
Annonselenke
Det beste med Nordlayer
 • Veldig rask

 • Lett å bruke

 • Gode priser

 • Servere i hele 30+ land

$8 / mnd

Laveste pris
Prøv Nordlayer
Annonselenke

NordLayer er en bedrifts-VPN fra NordSecurity. Dette er en tilpasset utgave av deres VPN for privatpersoner, kjent som NordVPN. NordLayer gikk tidligere under navnet NordVPN Teams. 

NordLayer byr på et brukervennlig og godt oversiktlig administrasjonspanel for bedrifter. Den har hentet med seg de sentrale sikkerhetsfunksjonene i NordVPN, som avansert kryptering og kill switch.  De har på den annen side innskrenket litt på valgmulighetene for den enkelte bruker.

Over 8 000 bedrifter med samlet over 40 000 brukere har valgt NordLayer som sin bedriftsVPN.

I det følgende tar vi for oss de nærmere funksjoner og effekter vi finner i NordLayer.

Fordeler og ulemper

Fordeler
 • Lett å bruke

 • Autentiseringsalternativer inkluderer 2FA, biometri og SSO

 • Distribuer private gatewayer raskt med dedikerte IP-er

 • Effektiv "kill switch"

Ulemper
 • "Bare" 33 land (forbrukeren NordVPN har 60)

 • Begrenset sentral styring av appinnstillinger

 • Ingen overvåking av brukeraktiviteter

Nordlayer Prisplan

Lite
US$ 10.00/mnd

Trukker $10.00 i mnd

Kjøp her

Lite
US$ 8.00/mnd

Trukker $96 hver 12 mnd

Kjøp her - Spar 20%

Core
US$ 14.00/mnd

Trukket $14 i mnd

Kjøp her

Core
US$ 11.00/mnd

Trukket $132 hver 12 måned

Kjøp her - Spar 21%

Premium
US$ 18.00/mnd

Trukket $18 i mnd

Kjøp her

Premium
US$ 14.00/mnd

Trukket $168 hver 12 måned

Kjøp her - Spar 22%

Custom
Løsning designet spesielt for din bedrift

Les mer

Nøkkelinfo

laveste pris$8.00/mnd over 12 måneder
topp nedlastningshastighet93Mbps
DatalekkasjerNei
JurisdiksjonPanama
LogginpolicyIngen loggføring
Antall land33
Antall Servere5.533
netflix USAJa
Fungerer i KINaJa

Slik fungerer NordLayer

Behovet for bedriftsVPN-er generelt er stigende. Behovet for å ferdes på nett og økende bruk av skyløsninger bidrar til dette, og ikke minst det at stadig flere jobber hjemmefra.

I motsetning til helt lukkede nettverk innebærer Internett en større risiko. En god VPN sørger for sikre tunneler mellom bedriftsbrukere og det åpne nettet, slik at ikke utenforstående tar seg inn på bedriftens digitale område.

Med NordLayer kan du styre ansattes VPN-tilganger med et eget administrasjonspanel. Det trengs da ikke overlates til den enkelte å lage egne oppsett. Du kan legge til eller fjerne brukere etter behov, og administrere dem i egne team, for eksempel etter avdelingsstrukturen i bedriften.

Når du legger til en bruker får vedkommende automatisk tilsendt en e-post. Fra denne kan han laste ned VPN-appen for Windows, Mac, Android, iOS eller Linux. Etter en rask installering er brukeren oppe og går.

VPN fra NordLayer tilbyr AES-256 kryptering, kill switch, blokkering av skadelig programvare og mulighet for automatisk oppstart av VPN. Hver bruker kan installere appen på inntil seks enheter. De kan da jobbe trygt både på laptop, nettbrett og smarttelefon.

For pålogging kan det velges en enkel løsning med brukernavn og passord, men NordLayer støtter også SSO-pålogging via Google, OneLogin, Okta og Azure. For ytterligere sikkerhet kan du legge inn totrinns autentisering med engangskode som sendes på SMS eller e-post.

“Smart Remote Access” er systemet som tillater alle enhetene å knytte seg til  tjenesten om de jobbe hjemmefra eller er koblet til det lokale nettverket, og kommunisere trygt. Dette inkluderer fildeling, kontrollert tilgang eller full tilgang."

Prising og alternativer

Det er enkelt å budsjettere kostnadene for NordLayer. Det er en beregning ut fra antallet brukere.

Du får tilsendt kun én faktura for tjenesten, og alle lisensene kan lett overføres til nye brukere.

Det er to abonnementer å velge mellom, et basic og et mer avansert.

NordLayer basic inkluderer:

 • full VPN
 • kundeservice tilgjengelig døgnet rundt
 • administrasjonspanel og styringsverktøy
 • totrinns autentisering
 • SSO

Prisen er $10 per bruker per måned. Betaler du forskuddsvis for et år, reduseres denne til $8.

NordLayer advanced kan blant annet tilby følgende tilleggsgoder:

 • utvidet kundeservice for styring av kontoer
 • biometrisk pålogging
 • mulighet for kjøp av dedikerte servere med dedikerte IP-adresser
 • Smart Remote Access

Dette koster $11 per bruker per måned, eller $9 per måned hvis du betaler for et år med en gang.

Administrasjonspanelet i NordLayer

Administrasjonspanelet, eller dashbordet som noen liker å kalle det, er stedet du fører kontroll med og legger opp din bedriftsVPN, Du kan legge til og fjerne brukere, og til en viss grad overvåke bruken deres.

Du inviterer medarbeidere ved ganske enkelt å skrive e-postadressen i en tekstboks og klikke på knappen. 

Medarbeiderne kan videre plasseres i “teams”, som for eksempel kan tilsvare ulike avdelinger eller prosjekter.

Med en utvidet plan du koble dine teams til ulike innganger og portaler, opprette dedikerte servere og beslutte hvilke teams som skal ha tilgang til de forskjellige.

Du har også et sett med sentrale innstillinger hvor du setter opp innloggingsmetode, eventuelt totrinns autentisering og automatisk oppdatering av vern mot skadelige programvarer.

Mulighetene for overvåking er begrenset. Du vil kun se hvor lang tid brukerne er på og hvilke enheter de bruker.

Apper og funksjoner på Nordlayer

NordLayer hviler på den samme teknologien som NordVPN, men har sitt eget utvalg av apper og tilleggsutstyr. Disse er gjort så enkle og grunnleggende som mulig for å redusere behovet for opplæring og support.

Selv om drevne brukere vil savne alle innstillingene på NordVPN, trygger det systemet med en slik begrensning. Ved muligheten for delt tunnel er det for eksempel en risiko for at medarbeidere gjør sine arbeidsoppgaver utenfor VPN med risikoen det innebærer.

I appen som brukes for Windows vil man derfor kun se en liste over hvilke land det tilbys servere i, innstillinger og avslutt-knapp. Du kommer raskt i gang ved å venstreklikke på et landene i listen.

Kill switch kan settes til å starte automatisk. Denne funksjonen bryter din internettforbindelse i tilfelle VPN-serveren svikter.

Som andre VPN-er må du velge en protokoll for å komme i gang, eller bruke det foreslåtte forhåndsvalget. Her foreligger alternativene IKEvS, OpenVPN, UDO eller TCP

Den nyeste protokollen NordLynx er foreløpig ikke inkludert. Denne bygger på WireGuard-protokollen, og regnes som raskere og tryggere enn de fleste. Den krever dog en del tilpasninger overfor den øvrige programvaren. Forhåpentligvis er dette valget klart snart.

Ytelse på Nordlayer

Hastighet og sikkerhet er grunnpilarene ved enhver VPN. Med all krypteringen som skal til, vil det alltid oppstå en viss forsinkelse. Men en god VPN vil man imidlertid merke lite til dette i praksis.

Hastighetstester viser at NordLayer er god for 200-300 Mbps. Det skal holde til det meste. Når man får implementert den WireGuard-baserte NordLynx protokollen forventes dessuten hastigheten å øke betydelig

Det viser seg også at NordLayer duger bra til å få tilgang på strømmetjenester, selv om dette strengt tatt ikke er en prioritering for en bedriftsVPN. Det sier likevel litt om kvaliteten.

Den nødvendige kill switch funksjonen viste seg også å holde mål etter gjentatte stresstester under forskjellige omstendigheter.

Kundeservice hos Nordlayer

Mange synes at VPN er kompliserte greier. Derfor er det nødvendig med en kundeservice som følger opp.

NordLayer er forsøkt gjort enkelt, men noen ganger kan det likevel stoppe opp. Det kan også være at du ønsker ytterligere informasjon om spesielle funksjoner.

Her har NordLayer for det første en oversikt over de viktigste problemstillingene på sin hjemmeside. Dernest er det en døgnåpen chat som du som regel får svar fra i løpet av kort tid. Du kan også sende en e-post, men da vil det nok drøye noe lenger før du får tilbakemelding.

Abonnementene på den avanserte løsningen til NordLayer tilbys også særbehandling.

Konklusjon

Ønsker du en brukervennlig bedrifts VPN til en fornuftig pris, er NordLayer absolutt et godt valg.

Det finnes mer kompliserte løsninger med flere innstillinger der ute, men det behøver heller ikke være vanskeligere enn strengt tatt nødvendig.

Med en pris per bruker kan du godt prøve ut NordLayer i mindre skala før du tar det endelige valget for bedriften din.

Nordlayer

Nordlayer er en brukervennlig bedrifts VPN til en fornuftig pris.

Prøv NordVPN
Annonselenke
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com