Skip To Content

Private Internet Access

Rangert #5 av 13

Private Internet Access

4.2 / 5

$2,08 / mnd

Laveste pris

Prøv
Annonselenke
Det beste med Private Internet Access
 • Veldig rimelig pris på en 3-års plan

 • Stort nettverk på hele 35,900 servere

 • Ingen logging av nettbruk

 • Ekstra sikker kryptering

$2,08/ mnd

Laveste pris
Prøv Private Internet Access
Annonselenke

PrivateVPN sammendrag

PrivateVPN er en billig VPN som også kommer med en syv-dagers gratis prøveperiode.

Den er trygg å bruke, sikker og fungerer med over 30 Netflix-biblioteker. Det er ikke den raskeste VPN der ute, men det er raskt nok til å streame, torrenting og kryptere usikrede WiFi-nettverk.

Fordeler og ulemper

Fordeler
 • Dedikert Netflix servere i 77 land

 • Veldig rask, særlig på oppkobling over kort distanse.

 • Ekstra sikker kryptering og ingen personlig loggføring

 • Veldig rimelig pris på en 3-års plan

 • Stort nettverk på 35,900 servere

 • Fungerer bra i Kina

 • 24/7 Live Chat support

Ulemper
 • Ingen Smart DNS tjeneste

 • Fire TV Stick appen trenger å forbedres

 • Ingen VPN nettleser applikasjon

Nøkkelinfo

laveste pris$2,08/mnd over 26 måneder
topp nedlastningshastighet98Mbps
DatalekkasjerNei
JurisdiksjonUSA (5-Eyes medlem)
LogginpolicyIngen loggføring
Antall land77
Antall Servere35,900
netflix USAJa
Fungerer i KINaJa

Vår mening

Etter vår mening er PIA en utmerket VPN løsning som leverer godt både på hastighet og sikkerhet. Selskapet tilbyr mer enn 35.000 servere og IP-adresser i mer enn 77 forskjellige land. Til tross for at selskapets hovedkontor befinner seg i USA har PIA ved flere anledninger bevist at de opprettholder selskapets no-log policy.

Dette har blitt verifisert ved at selskapet gjentatte ganger har blitt utsatt for beslag og konfiskering av serverparker fra myndighetene, uten at brukeropplysninger har kommet på avveie. 

Med hastigheter som ligger sterkt på rundt 98 mbps på de fleste servere vil vi absolutt beskrive PIA som en premium tilbyder av VPN tjenester. Til tross for at selskapet tilbyr en tjeneste av høy kvalitet som inkluderer blant annet AES-256 bit kryptering, 24/7 kundeservice og servere i 77 forskjellige land, kan du tegne et abonnement for så lite som 19.- per måned for de langsiktige avtalene.

Det faktum at tjenesten også fungerer til å omgå sensuren på fastlandskina viser at selskapet mener alvor og har et utmerket produkt. 

Les mer om Private Internet Access under!

Private internet access VPN Norge

Private Internet Access hastighet og lokasjoner

PIA har et av de største tilbudene vi har testet hittil og kan tilby hele 35.900 servere til sine brukere. Mange av disse har et enda større utvalg anonyme IP-adresser som betyr at selskapet kan tilby godt over 36.000 IP-adresser å velge mellom.

En annen fordel er at sammenlignet med mange andre aktører som primært har servere i de største landene og digitale løsninger andre steder, har PIA faktisk dedikerte servere i hele 77 forskjellige land. 

Dette gir god tilgang til høy hastighet og hardware i en rekke land som mange andre kun tilbyr digital IP routing. Når det gjelder hastighet har vi testet både kort distanse og langdistanse servere og oppnådd en gjennomsnittlig hastighet på rundt 90 mbps.

Den beste hastigheten vi testet lå på 98 mbps som gjør at man knapt merker forsinkelsen en VPN tilkobling forårsaker. På denne måten kan du enkelt benytte PIA til alt fra torrenting og arbeid, til streaming og gaming uten at du opplever plagsomme forsinkelser.

Private Internet Access Apps

Private Internet Access Logging policy og eierskap

Mange reagerer på at selskapet er etablert i et land som har lav terskel for blant annet fildeling og personvern, nemlig USA. Men til tross for at selskapet har hovedkontor i USA har de gjentatte ganger vist at de mener alvor med sin no-logging policy.

Selskapet har nemlig blitt utsatt for flere aksjoner fra myndighetene og opplevd at servere og annet utstyr har blitt konfiskert ved flere anledninger. Til tross for dette har aldri sensitiv brukerinformasjon eller opplysninger om aktivitet blitt avslørt. PIA er derfor en av få premium aktører som faktisk har fått bevise at de opprettholder sin policy, selv ved press fra myndighetene. 

Private Internet Access som tidligere var en del av London Trust Media ble i November 2019 kjøpt opp av teknologiselskapet Kape Technologies. Det er Kape Technologies som har utviklet PIA sine plattformer videre. Selskapet er blant annet eieren av andre VPN tjenester inkludert Cyberghost og Zenmate.

En del brukere protesterte når oppkjøpet ble kjent da Kape Technologies (tridligere Crossrider) har en fortid som utviklet av nettleser toolbars fulle av uønsket programvare. Dette viste seg å være ubegrunnede bekymringer og selskapet har i etterkant bevist at de klarer opprettholde den høye kvaliteten til PIA.

Sikkerhet og personvern 

Når det gjelder sikkerhet leverer PIA på øverste nivå. Selskapets tjeneste inkluderer blant annet protokoller som IKEv2, L2TP, OpenVPN og WireGuard.

På krypteringssiden benytter selskapet seg av omfattende kryptering i form av AES-256 bit som er samme krypteringsgrad som blant annet det norske Forsvaret og Pentagon benytter seg av for sine systemer. Dette sikrer brukerne en omfattende sikkerhet og personvern av høyeste grad. 

PIA sin løsning er også fullpakket med sikkerhetsfunksjonalitet som sikrer deg trygg tilkobling uansett hvor du måtte befinne deg hen. Blant annet får du DNS Leak Blocking, First-party DNS, IPV6 Leak Blocking, TCP Port 443 muligheter, VPN Kill Switch og WebRTC Leak Blocking som en del av tjenesten. Dette forhindrer at sensitiv data skal bli synliggjort dersom du opplever en ustabil tilkobling.

Skal vi se på de mer avanserte sikkerhets funksjonalitetene inkluderer disse Ad blocker, dedikert IP adresse, SOCKS og muligheten til split tunneling. 

Sikkerhetsfunksjoner
 • DNS Lekkasje Blokking

 • First-party DNS

 • IPV6 Lekkasje Blokking

 • Støtter TCP Port 443

 • VPN Kill Switch

 • WebRTC Lekkasje Blokking

Private Internet Access Streamingtjenester & Torrenting

Den evige kampen mellom Netflix og VPN tilbydere har gjort at mange selskaper ikke lenger klarer tilby adgang til geo blokkert innhold på sine servere. Netflix bedriver aktiv motstand mot selskapene og forsøker å bannlyse servere etterhvert som de blir oppdaget.

Takket være PIA sitt enorme utvalg av servere derimot opplevde vi ingen problemer når vi forsøkte koble opp mot amerikansk Netflix. PIA har også utvidet tilbudet sitt og gir brukere tilgang til blant annet Tysk, Japansk, Kanadisk og Nederlandske Netflix biblioteker. Dessverre klarte vi ikke koble oss til de populære bibliotekene til Storbritannia og Frankrike på noen av PIA sine servere. 

Når det gjelder andre populære strømmetjenester oppnådde vi knirkefri tilgang til HBO Max, Disney +, Amazon Prime Video og BBC iPlayer sin tjeneste. Den høye hastigheten og diversifiserte server utvalget gjorde at vi enkelt kunne strømme både i HD og 4K uten å oppleve forsinkelser på alle plattformer der dette var tilgjengelig.

Alt-i-Alt kan vi konkludere med at PIA sin løsning passer utmerket for strømming så lenge du ønsker tilgang til de mest vanlige bibliotekene. Har du ønske om å få tilgang til spesifikke Netflix biblioteker som UK og Frankrike bør du derimot vurdere en annen løsning. 

For Torrenting er PIA sin løsning svært godt egnet. Beskyttet av en svært streng no-log policy, ubegrenset hastighet, rask opplastning og port-forwarding som øker antall torrenting punkter du kan kommunisere med samtidig. PIA tillater P2P og fildeling på alle sine servere som er en langt mer direkte tilnærming enn mange konkurrenter har valgt.

Dette har også gjort at tjenestener kompatibel med en rekke populære torrenting programmer som BitTorrent, Deluge, uTorrent og Transmission. Ved hjelp av den innebygde ad-blockeren MACE kan du også enkelt blokkere sporing og skadelig malware du utsettes for underveis. 

Hvor mye koster Private Internet Access?

Private Internet Access Prisplan

Månedlig
US$ 2.08/mnd

30 dagers pengene tilbake garanti

12 måneder
US$ 3,33/mnd

Trukket $39,95 hver 12 måned

Spar 72%

36 måneder
US$ 2,08/mnd

Trukket US$ 79 for første 36 måneder, deretter hvert 36 måned

Spar 83%

Private Internet Access Prising

Tatt i betraktning den kvaliteten PIA lever i sin tjeneste, kan vi trygt si at den er blant de best prisede VPN løsningene på nett. Som med tilsvarende aktører får du lavere pris dersom du velger et større abonnement og det absolutt billigste er dersom du kjøper 36 måneder.

Da vil du få en pris på 19,- per måned som tilsvarer en kopp med kaffe på kiosken. Det er en liten pris å gi for omfattende sikkerhet og tilgang til en rekke strømmetjenester. 

PIA er brukervennlige og tilbyr betaling med kredittkort, PayPal og Bitcoin. Dette gjør at du kan benytte krypto til å gjennomføre helt anonyme betalinger uten å måtte oppgi mer personalia. 

PIA-30-dager-pengene-tilbake-garanti

Private Internet Access Brukervennlighet

Gjennomgående for alle løsningene til PIA er at de er svært enkle å bruke. Dette gjør at PIA er et utmerket alternativ for både nybegynnere og mer erfarne VPN brukere.

Som vi nevnte tidligere er applikasjonene til PIA svært brukervennlige, men det er noen forskjeller på de forskjellige plattformene. Dette utgjør ingen betydelig forskjell for brukeropplevelsen, men brukervennlighet er merkbart forskjellig mellom forskjellige operativsystemer. Det er uten tvil Windows OS som er det best egnede for PIA, når vi tok i bruk klienten for Mac OS var den tregere og den var heller ikke et eget vindu. 

Appen la seg på topplinjen som gjør at den var mindre tilpasningsdyktig og vanskeligere å navigere. For en klient som skal være tilpasset hvert enkelt OS er dette noe vi dessverre trekker noen poenger på.

Derimot var vi svært positivt overrasket over hvor enkel applikasjonen for mobileenheter var både på Android og iOS. Her fikk man raskt oversikt, enkle konfigurasjoner og et praktisk design. PIA er derfor godt egnet for både Windows og mobil, men ikke den beste for Mac brukere. 

Private Internet Access på forskjellige enheter

Selskapet har egen app til de aller fleste plattformer og kan benyttes på Windows, Mac OS, Linux, Android og iOS. I tillegg kan du fritt benytte PIA på ti enheter samtidig som er dobbelt så mye som de fleste andre selskaper tillater.

For bruk på Chrome, Firefox og Opera finnes det egne Browser utvidelser, samt en app for Amazon Fire TV, men denne er ikke optimal. Dessverre finnes det ingen smart DNS i løsningen som betyr at dersom du ønsker VPN på Apple TV eller Roku vil du måtte installere PIA direkte på ruteren din først. 

Selv om PIA tilbyr en applikasjon til de fleste operativsystemer er det ingen tvil om at den er best egnet for Windows. På Windows får du enkel tilgang til alle funksjonaliteter og applikasjonen kjører lett. På Mac og andre operativsystemer er appen langt mer komplisert å bruke og laster dessverre inn tregere.

Når det gjelder mobile enheter er applikasjonene nesten identiske mellom iOS og Android og yter svært godt på begge plattformer. Den enkle appen for mobile enheter gjør at vi faktisk tør påstå at PIA sin løsning er blant de beste for trygg surfing på mobile enheter.

Private internet access på enheter

Private Internet Access Kundeservice

Det som gjerne skiller premium aktører fra de billigere variantene er omfattende kundeservice. Her scorer PIA en rekke bonuspoeng ved å ha et bredt alternativer og rask respons. Selskapet tilbyr blant annet 24/7 kundeservice live chat, e-post og et omfattende bibliotek for deg som ønsker å finne ut av problemet selv. Her vil du blant annet finne veiledning og tips for feilsøking for en rekke forskjellige problemstillinger. 

Du kobler deg raskt og enkelt til en kundebehandler ved å oppgi epost og navn. Ingen behov for lange og omfattende autentiseringsprosesser før du kan stille spørsmålet ditt. Dette sparer deg tid og gjør at du raskt kan få løst problemet på en god måte. Vi forsøkte også å kontakte kundeservice for å benytte oss av pengene tilbake garantien selskapet tilbyr. Her ble vi møtt med en hyggelig respons og agenten behandlet anmodningen vår uten spørsmål og problematikk.

Private Internet Access VPN

Private Internet Access er rask VPN-tjeneste med utrolig mange servere i ulike land. Godt valg for streaming, torrenting og sikker WiFi forbindelse.

Prøv Nå
Annonselenke

Anbefaler vi Private Internet Access?

For deg som ønsker en allsidig VPN tjeneste med godt utvalg og høy kvalitet vil vi absolutt anbefale PIA.

Dog er det verdt å merke seg at Mac OS klienten ikke er helt knirkefri, men den var fortsatt brukbar og gjorde jobben tilstrekkelig. Det at applikasjonen fungerer med alle de store strømmetjenestene var også et pluss der vi kunne velge mellom full HD og 4k kvalitet uten at det ble hakkete eller forstyrret bilde. 

Mange er skeptiske til å benytte VPN tjenester som er juridisk etablert i land som USA, men vi mener at selskapet gjentatte ganger har bevist at de tar no-log policy og brukernes personvern på alvor. Ikke minst vil du få svært høy sikkerhet og rask ytelse for en billig penge.

Så uansett om du ønsker en VPN for tilgang til mer innhold på strømmetjenester, et ekstra lag med sikkerhet eller litt av begge deler, så vil vi anbefale Private Internet Access. 

Private Internet Access er rask VPN-tjeneste med utrolig mange servere i ulike land. Godt valg for streaming, torrenting og sikker WiFi forbindelse.

Prøv Nå
Annonselenke

Alternativer til Private Internet Access

Private Internet Access sammenlignet med konkurrentene
Private Internet Access

God pris på 3 års plan

Gå til Private Internet Access

Annonselenke

 • God på pris

 • $2,08

  per måned

 • 35,900

  i 77 land

 • Ubegrenset

  enheter

 • Android, iOS, Mac, Windows, Smart TVer Linux

 • AES-256, AES-128

 • Ingen logging

expressVPN
ExpressVPN

Sikkerhet i høysetet

Gå til ExpressVPN

Annonselenke

 • God hastighet

 • $6.67

  per måned

 • 3.000+

  i 160 lokasjoner

 • 3

  enheter

 • Android, iOS, Mac, Windows, Linux

 • 256-bit AES

 • Ingen logging

privatevpn
PrivateVPN

God pris på 2 års plan

Gå til PrivateVPN

Annonselenke

 • God på pris

 • $1,98

  per måned

 • 150

  i 62 land

 • Ubegrenset

  enheter

 • Android, iOS, Mac, Windows, Smart TVer Linux

 • AES-256

 • Ingen logging

NordVPN
NordVPN

Mye VPN for pengene

Gå til NordVPN

Annonselenke

 • Topp kvalitet til en god pris

 • kr 33

  per måned

 • 5.500+

  i 61 lokasjoner

 • 6

  enheter

 • Android, iOS, Mac, Windows, Linux

 • 256-bit AES, dobbel kryptering

 • Ingen logging

Surfshark VPN
Surfshark

Svært god pris

Gå til Surfshark

Annonselenke

 • Best på pris

 • $2,04

  per måned

 • 1.700+

  i 64 land

 • Ubegrenset

  enheter

 • Android, iOS, Mac, Windows, Smart TVer Linux

 • AES-256-GCM kryptering, IKEv2/IPsec, OpenVPN

 • Ingen logging

CyberGhost VPN
CyberGhost

Seriøs med sikkerhet

Gå til CyberGhost

Annonselenke

 • God på sikkerhet

 • €1,99

  per måned

 • 7.100+

  i 90 land

 • 7

  enheter

 • Android, iOS, Mac, Windows, Smart TVer Linux

 • 256-bit AES

 • Ingen logging

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com