Skip To Content
ProtonVPN logo
Rangert #91 av 13

ProtonVPN

4.1 / 5

ProtonVPN logo
$5.75 / mnd

Laveste pris

Prøv nå
Annonselenke
Det beste med ProtonVPN
 • Nøytralt ettersyn av applikasjonene

 • Secure Core Serverer for ekstra kryptering

 • Open-sourced

$ 4.99,- / mnd

Laveste pris
Prøv ProtonVPN
Annonselenke

ProtonVPN Anmeldelse

ProtonVPN er en VPN tjeneste av høy kvalitet basert i Sveits. Selv om det er en noe utradisjonell jurisdiksjon å plassere en VPN tjeneste, er landets en utmerket lokasjon. Sammenlignet med en rekke andre VPN tilbydere har ProtonVPN hatt sikkerhet i førersetet når de utviklet sin plattform.

Utviklerne bak tjenesten er det samme som lanserte den populære epost tjenesten ProtonMail. VPN tjenesten startet som en tilleggstjeneste for e-post kunder i 2017, men har siden blitt etablert som en selvstendig tjeneste under Proton paraplyen.

Tjenesten fungerer til strømming fra blant annet Netflix og Hulu, men er ikke optimalisert for det. Den er derfor spesielt godt egnet for deg som er på jakt etter høy sikkerhet på nett. Vår ProtonVPN test viser at løsningen er en allsidig VPN av høy kvalitet som er spekket med en rekke fornuftige funksjonaliteter rundt personvern og sikkerhet. Blant annet benytter selskapet seg av AES-256 bit kryptering med OpenVPN som er en populær måte å beskytte sensitiv data på nett. 

Når det gjelder fart og utvalg stiller ProtonVPN sterkt. Selskapet har nylig oppgradert store deler av server infrastrukturen sin og vi klarte derfor i vår ProtonVPN anmeldelse å oppnå høy hastighet på både nærliggende og langdistanse servere. Med tanke på den høye sikkerheten viser vår ProtonVPN test at løsningen er utmerket for deg som ønsker litt ekstra sikkerhet og har et bevisst fokus på beskyttelse av sensitiv informasjon når du er på nett. 

Kort Oppsummering

ProtonVPN er en allsidig VPN løsning av høy kvalitet som har sikkerhet som sitt øverste fokus. Fra teamet som også lanserte ProtonMail har løsningen raskt utviklet seg til å være en lett applikasjon å kjøre, som setter personvern og sikkerhet i førersetet. Tjenesten fungerer også for strømming av blant annet Netflix, men da siden sliter med både DNS lookups og SSL kommunikasjon for strømmetjenester er den ikke spesielt godt egnet til det.

Den er derfor langt bedre for brukere som enkelt og greit ønsker høy sikkerhet når de skal ferdes på nett, men ikke skal bruke VPN til hyppig streaming av innhold.

Fordeler og ulemper

Fordeler
 • Open-sourced

 • Nøytralt ettersyn av applikasjonene

 • Gir adgang til Netflix US, Disney + og BBC iPlayer

 • Secure Core Serverer for ekstra kryptering

 • Rask tilkobling til Tor Nettverk

 • Kommer fra et anerkjent produksjonsteam

 • Torrenting optimaliserte servere

Ulemper
 • Ingen live chat

 • Kostbart

 • Fungerer ikke på fastlandskina

 • Forsinkelse under tilkobling

Nøkkelinfo

laveste pris$ 4.99,-/mnd over 24 måneder
topp nedlastningshastighet93Mbps
DatalekkasjerNei
JurisdiksjonSveits
LogginpolicyIngen loggføringspolitikk
Antall land54
Antall Servere1254
netflix USAJa
Fungerer i KINaNei

Vår mening

Er du på jakt etter en VPN som tilbyr høy sikkerhet vil ProtonVPN være et utmerket valg. Produsert av de samme som lanserte ProtonMail har selskapet et langt og etablert omdømme for personvern på nett. Dette gir høy kredibilitet til løsningen og trygghet for kundene. Selskapet er strategisk plassert i Sveits som er en bastion kjent for omfattende personvern. Med hele 1254 servere fordelt på 54 forskjellige land scorer vår

ProtonVPN anmeldelse høyt på både kvalitet og tilbud. Dog er tjenesten litt stivt priset sammenlignet med tilsvarende løsninger da den laveste månedsprisen oppnås med et 24 måneders abonnement og havner på ca 59,- Dette er i det øvre sjiktet av VPN løsninger, spesielt da de ikke tilbyr spesielt gode funksjonaliteter for strømming.

Les mer: Anmeldelser av VPN

ProtonVPN hastighet

ProtonVPN Hastighet og lokasjoner

Det er ingen hemmelighet at en VPN vil redusere hastigheten din på nett. Derfor er det viktig at man finner en VPN som gir høy hastighet og lett trafikk slik at reduksjonen forblir minimal. Vår ProtonVPN test viste at vi opplevde en reduksjon i hastighet på ca 9% med og uten ProtonVPN. For de aller fleste som benytter seg av en høyhastighetslinje vil dette være marginale reduksjoner og knapt nok være merkbart. På en 100 mbps linje resulterte dette i at vi oppnådde 91 mbps hastighet med ProtonVPN aktivert som fortsatt er mer enn tilstrekkelig for både arbeid og spill. 

Når det gjelder lokasjoner har ProtonVPN et utmerket utvalg. Selskapet tilbyr 1254 servere med tilsvarende mange IP-adresser. Samtlige servere er fysisk plassert på lokasjon og ProtonVPN benytter seg ikke av digitale løsninger. Ettersom selskapet kun benytter seg av fysiske servere fremfor digitale virtuelle servere reduseres antall servere de kan tilby noe, men det øker sikkerheten for brukerne betraktelig. Totalt sett er ProtonVPN sine servere lokalisert i 74 forskjellige byer i 54 land over hele verden. Dette inkluderer et godt utvalg på populære destinasjoner som Tyskland, Nord-Amerika og Storbritannia. 

Selskapet tilbyr Secure Core servere i Sveits, Island og Sverige. Begrunnelsen for disse lokasjonene er at samtlige land har svært vennlige personvern reguleringer og høy sikkerhet. Dessverre er det lite attraktivt å benytte seg av en Secure Core server da hastigheten på tilkoblingen kan reduseres med opptil 65%. Dette er betraktelig høyere enn de 9% vi opplevde under vår ProtonVPN test. Vi har fortsatt positive ProtonVPN erfaringer, men velger nok å droppe Secure Core servere til hensyn for litt bedre hastighet. 

Les mer: billigste VPN

ProtonVPN - Logging policy og eierskap

Selv om selskapet sier at de har en total no-log policy viser nærmere undersøkelser at selskapet samler inn tidsstempling for dine tilkoblinger. Dette er riktignok minimalt med informasjon og kan ikke benyttes til å identifisere en bruker, men det er fortsatt mer informasjon enn tilsvarende premium aktører samler inn.

Spesifikt vil ProtonVPN lagre et tidsstempel for din siste vellykkede tilkobling, men denne vil bli erstattet hver gang du kobler deg til. Selv om dette kan heve noen øyenbryn har selskapet fått bevise i den virkelige verden at de faktisk opprettholder sin no-log policy.

I Januar 2019 ble nemlig selskapet pålagt å utlevere informasjon om en ProtonVPN bruker av en sveitsisk dommer. Selskapet kunne ikke etterfølge kjennelsen da de ikke hadde noe informasjon lagret som kunne utleveres. Dette gjør at ProtonVPN tilhører en liten og eksklusiv gruppe VPN aktører som faktisk har bevist at de beskytter sine brukere til tross for press fra myndigheter og rettsvesenet. Den eneste informasjonen selskapet bokfører er din e-post konto, betalingsinformasjon og kundeservice historikk. Du kan dermed oppnå fullverdig anonymitet ved å bruke en ProtonID og Bitcoin når du registrerer deg. 

ProtonVPN

ProtonVPN Sikkerhet og personvern

Når det gjelder sikkerhet er det få VPN tjenester som virkelig kan måle seg med ProtonVPN. Selskapet er blant de mest sikre og pålitelige VPN tjenestene i verden. Med IKEv2, OpenVPN, AES-256 bit kryptering og en rekke protokoller vil løsningen på en trygg og effektiv måte kryptere all din data og skjule din opprinnelige IP-adresse. I tillegg benytter selskapet seg av anti-lekkasje tiltak som DNS Leak Blocking, First-party DNS, IPV6 Leak Blocking og VPN Kill Switch. Dette sikrer deg en trygg og pålitelig tilkobling, og kutter tilkoblingen dersom den er i ferd med å bli eksponert. 

Blant de mer avanserte funksjonalitetene vil du finne Ad blocker, Split Tunneling og mulighetene til å bruke TOR nettverket via VPN server. For å beskytte brukernes personvern har selskapet hovedkontor i Sveits som er kjent som en utmerket personvern jurisdiksjon. Blant annet har landet strenge personvern lover med en lang historikk for å beskytte brukere. Sveits er ikke et medlem av EU, men en del av EØS og kan dermed unngå EU sine data lovverk inkludert Data Retention direktivet fra 2006. Sveits er heller ikke en del av 14 Eyes alliansen eller noen annen etterretningssamarbeid som betyr at de ikke utleverer eller samler inn informasjon med den hensikt å dele det med andre nasjoner.

ProtonVPN Streamingtjenester & Torrenting

Det er ingen hemmelighet at ProtonVPN sitt fokus ligger på høy sikkerhet og ikke på streaming, men selskapet gir fortsatt tilgang til en rekke tjenester. Vi fikk blant annet tilgang til amerikansk Netflix, men kun på pluss servere som er eksklusivt tilgjengelig for betalende medlemmer. Når det gjelder andre Netflix biblioteker oppnådde ProtonVPN tilgang til Storbritannia, India, Italia og Sveits som er et svært begrenset antall sammenlignet med andre VPN tjenester som kan tilby opptil 30 forskjellige biblioteker. På en langt mer positiv side fikk vi tilgang til Amazon Prime Video, Hulu og Disney + på de amerikanske serverne. 

Når det gjelder torrenting har ProtonVPN dedikerte servere som tilbyr høy hastighet og ekstra sikkerhet for å beskytte din IP mot andre P2P brukere. De optimaliserte serverne er enkelt markert med et eget symbol i form av to piler, men kun 12 av serverne til ProtonVPN har dette symbolet. Dette betyr at det er et svært begrenset antall servere som er godt egnet for fildeling. Bor du langt unna disse kan det være at du opplever lavere hastigheter og lite optimal ytelse.

ProtonVPN tilbyr derfor høy sikkerhet for fordeling, men verken det beste utvalget eller høyeste hastigheten. Skal du primært drive med fildeling kan det derfor være nyttig å se etter en annen VPN tjeneste. 

ProtonVPN streaming fra diverse tjenester

ProtonVPN på forskjellige enheter

Når det gjelder å bruke ProtonVPN på forskjellige plattformer er vi ikke overrasket over at det er på Windows tjenesten yter sitt beste. I Windows applikasjonen får du tilgang til et bredt utvalg funksjonalitet og kan blant annet finne en VPN Kill switch, Split tunneling og alternativ routing. Dette gjør det mulig å omgå blokkerte nettsider ved å route dataen din gjennom flere ProtonVPN servere samtidig. For mobile enheter er det Android applikasjonen som er best, her får du tilgang til det meste av funksjonalitet som ProtonVPN kan tilby, men du får ikke med en Kill Switch på mobil. 

På MacOS derimot er utvalget svært begrenset. Til å være en desktop app får du lite funksjonalitet inkludert. Du kan aktivere en Kill Switch, men OpenVPN er ikke tilgjengelig for mac brukere. Tilkoblingen er begrenset til IKEv2 og mer avansert sikkerhet som tunneling og alternativ routing er ikke mulig. Vi finner tilsvarende mangler på iOS applikasjonen. ProtonVPN vil derfor være best egnet for brukere basert på Microsoft Windows, mens MacOS og iOS brukere bør vurdere en plattform som er bedre optimalisert for sin bruk.

ProtonVPN Brukervennlighet

Som en sikkerhetsfokusert VPN tjeneste har ProtonVPN prioritert funksjonalitet fremfor design. Ingen av applikasjonene er spesielt hendige å bruke og designet er svært enkelt. Når det er sagt, er det verdt å merke seg at sammenlignet med andre høy sikkerhet VPN tjenester er ikke ProtonVPN sitt design det verste vi har sett. Du finner enkelt fram til de innstillingene du har behov for og kan gjøre nødvendige konfigurasjoner, men de kunne nok innhentet en bredere kundebase om de hadde gjort designet litt enklere i bruk. 

Alt-i-alt har vi ingen problemer med å finne frem i noen av applikasjonene, men det tok noe tid å bli vant til layout og navigasjon. ProtonVPN er derfor best egnet for mer erfarne VPN brukere som har behov for den omfattende sikkerheten og er villig til å bruke tid på å skreddersy sin egen opplevelse i programvaren. 

ProtonVPN Prising

ProtonVPN tilbyr et litt anerledes betalingssystem enn det mange andre VPN aktører tilbyr. Du kan nemlige velge mellom fire forskjellige medlemskapsnivåer, samt tre forskjellige perioder. De tilbyr en gratis variant hvor du kan benytte én enhet, og få tilgang til servere i tre forskjellige land. Når det gjelder prising starter dette på $11.49. Du kan i tillegg binde deg for 12 eller 24 måneder hvor du vil oppnå en betydelig rabatt på månedsprisen. 

For betaling tar ProtonVPN imot det aller meste. Du kan blant annet betale med Kredittkort, debetkort, PayPal, Bitcoin og fysiske kontanter. De godtar foreløpig ikke internasjonale tjenester som AliPay for brukere utenfor EU og USA. På toppen av dette tilbyr ProtonVPN en 30-dagers pengene tilbake garanti uten behov for forklaring. Alt du trenger gjøre er å sende en epost til kundeservice og pengene vil deretter være tilbake på kontoen din innen 14 dager. 

Priser og betalingsvilkår - ProtonVPN

Månedlig
$11.49-/mnd
12 måneder
$5.99,-/mnd

48% rabatt

24 måneder
$4.99,-/mnd

57% rabatt

ProtonVPN logo

AtlasVPN er en relativ ny VPN tjeneste som er rask og rimelig

Prøv ProtonVPN
Annonselenke

Alternativer til ProtonVPN

ProtonVPN mot konkurrentene
NordVPN
NordVPN

Mye VPN for pengene

Gå til NordVPN

Annonselenke

 • Topp kvalitet til en god pris

 • kr 33

  per måned

 • 5.500+

  i 61 lokasjoner

 • 6

  enheter

 • Android, iOS, Mac, Windows, Linux

 • 256-bit AES, dobbel kryptering

 • Ingen logging

expressVPN
ExpressVPN

Sikkerhet i høysetet

Gå til ExpressVPN

Annonselenke

 • God hastighet

 • $6.67

  per måned

 • 3.000+

  i 160 lokasjoner

 • 3

  enheter

 • Android, iOS, Mac, Windows, Linux

 • 256-bit AES

 • Ingen logging

Surfshark VPN
Surfshark

Svært god pris

Gå til Surfshark

Annonselenke

 • Best på pris

 • $2,04

  per måned

 • 1.700+

  i 64 land

 • Ubegrenset

  enheter

 • Android, iOS, Mac, Windows, Smart TVer Linux

 • AES-256-GCM kryptering, IKEv2/IPsec, OpenVPN

 • Ingen logging

CyberGhost VPN
CyberGhost

Seriøs med sikkerhet

Gå til CyberGhost

Annonselenke

 • God på sikkerhet

 • €1,99

  per måned

 • 7.100+

  i 90 land

 • 7

  enheter

 • Android, iOS, Mac, Windows, Smart TVer Linux

 • 256-bit AES

 • Ingen logging

purevpn-sumo-logo
PureVPN

God pris på 2 års plan

Gå til PureVPN

Annonselenke

 • God på pris

 • $2,91

  per måned

 • 6500

  i 140 land

 • 10

  enheter

 • Android, iOS, Mac, Windows, Smart TVer Linux

 • AES-256

 • Noen logging

privatevpn
PrivateVPN

God pris på 2 års plan

Gå til PrivateVPN

Annonselenke

 • God på pris

 • $1,98

  per måned

 • 150

  i 62 land

 • Ubegrenset

  enheter

 • Android, iOS, Mac, Windows, Smart TVer Linux

 • AES-256

 • Ingen logging

IPVanish VPN
IPVanish

Beste for Fire TV Stick & Kodi

Gå til IPVanish

Annonselenke

 • Fire TV Stick & Kodi

 • $3,75

  per måned

 • 1,400

  i 57 land

 • Ubegrenset

  enheter

 • Android, iOS, Mac, Windows, Smart TVer Linux

 • AES-256

 • Ingen logging

Kundeservice

På kundeservice faller dessverre under det man kan forvente av en premium VPN tjeneste. Selskapet har en omfattende veiledning seksjon på hjemmesiden sin der du kan finne svar på en rekke spørsmål og smarte råd for hvordan du feilsøker de vanlige problemstillingene. Utover dette kan du kontakte ProtonVPN på e-post.

Når vi testet responstiden til kundeservice tok det noen ganger opptil tre virkedager før vi mottok det svar. Det var ingenting å si på kvaliteten over svaret vi fikk, men når det gjelder tidssensitive problemer blir tre dager alt for lenge. Dette trekker dessverre ned ProtonVPN sammenlignet med andre tjenester i samme prissjiktet. 

Det at selskapet ikke har klart å stable på beina en live chat funksjon gjør dessverre at de ikke klarer måle seg med andre tilsvarende aktører. Dette er en funksjonalitet man bør kunne forvente av en seriøs VPN aktører. Dog er det verdt å merke seg at de svarene vi først mottok var svært informative og personlige. Vi kan derfor gå ut ifra at kundeservice sitter på høy kompetanse og yter god service, men svartiden og mangel på kontaktmuligheter blir dessverre for begrenset.

Anbefaler vi ProtonVPN 

Dersom ditt primærfokus er personvern og sikkerhet vil vi absolutt anbefale ProtonVPN. Tjenesten stiller sterkt på begge områder og har en rekke funksjonalitet som kan skreddersys etter dine preferanser. Det er ikke til å unngå at selskapet er blant de dyrere aktørene for premium VPN løsninger, men vi føler at sikkerhets tilbudet kundene mottar er vel verdt pengene.

Om du derimot er på jakt etter en effektiv VPN for torrenting og streaming er ikke ProtonVPN det beste valget. Den gir riktignok tilgang til et begrenset antall land og servere, men det finnes en rekke bedre alternativer som også gir høyere hastighet og funksjonalitet. 

På brukervennlighet er det også verdt at ProtonVPN ikke er det beste selskapet. De tunge applikasjonene er mindre brukervennlige enn andre VPN aktører. De er derfor ikke spesielt godt egnet for nye VPN brukere, eller deg som bare ønsker en enkel VPN som er rask å sette opp. MacOS og iOS applikasjonene tilbyr også svært begrenset funksjonalitet sammenlignet med Android og Windows variantene. Alt-i-Alt er det derfor verdt å si at

ProtonVPN er en VPN som tilbyr høy sikkerhet, men har mindre funksjonelt design og lavere kundeservice tilbud. Den er derfor best egnet for deg som kun er opptatt av sikkerhet og kan ordne det meste på egenhånd. 

Ofte stilte spørsmål

Er det lovlig å bruke en VPN?

Det er fullt lovlig å bruke en VPN så lenge aktiviteten du benytter VPN tjenesten til er lovlig.

Med andre ord vil en ulovlig gjerning ikke være mindre ulovlig fordi du benytter deg av en VPN. 

Hvordan fungerer en VPN?

En VPN er en virtuell tunnel som sender data fra din maskin til en ekstern server før den går ut på internett.

Dette maskerer opprinnelsesstedet til dataene og fungerer som et ekstra lag sikkerhet for deg som bruker. 

Er det trygt å bruke VPN?

Det å benytte seg av en anerkjent VPN aktør skal være helt trygt. Derimot vil vi anbefale at man unngår gratis tjenester og mindre kjente navn, spesielt om de har uklare brukervilkår og logging policy. 

Bør jeg velge en nær eller fjern server for VPN?

Ved mindre du har behov for tilgang til et spesielt geografisk område vil det alltid lønne seg å velge den nærmeste serveren.

Dette gir bedre hastighet og funksjonalitet, slik at du opplever mindre forsinkelser mens du er tilkoblet VPN.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com