Skip To Content
purevpn-sumo-logo
Rangert #9 av 13

PureVPN

4.5 / 5

purevpn-sumo-logo
$2,91 / mnd

Laveste pris

Prøv PureVPN
Annonselenke
Det beste med PureVPN
 • God pris på 2års abonnement

 • 6500 servere fordelt på 140 land

 • Tillatt med 10 enheter samtidig

$2,91/ mnd

Laveste pris
Prøv PureVPN
Annonselenke

PureVPN sammendrag

PureVPN er en VPN tjeneste som jobber fra De britiske Jomfruøyer. De tilbyr mer enn 6500 servere fordelt på 140 forskjellige land. Med et enormt nettverk av tilgjengelige servere kan de tilby en velfungerende tjeneste som oppfyller brukernes krav til hurtighet og tilgjengelighet. 

Totalt sett figurerer PureVPN blant våre anbefalte tjenester.

Fordeler og ulemper

Fordeler
 • 6500 servere fordelt på 140 land

 • Låser opp amerikansk Netflix og BBC iPlayer

 • Integrert Kill Switch

 • God pris over 2år

 • Enkelt oppsett på mer enn 20 enheter og operativsystemer

 • Tillatt med 10 enheter samtidig

Ulemper
 • Begrensninger på torrenting

 • Mangelfull kundeservice

Nøkkelinfo

laveste pris$2,91/mnd over 24 måneder
topp nedlastningshastighet90Mbps
DatalekkasjerNei
JurisdiksjonHong Kong
LogginpolicyNoen loggføring
Antall land140
Antall Servere6500
netflix USAJa
Fungerer i KINaJa

Vår mening

PureVPN har et  enormt utvalg servere og en enkel plattform. Selskapet har forbedret sin hastighet siden vår første PureVPN test. Med det er dette en absolutt godkjent tjeneste for vår del. 

De er så vidt vi vet det eneste av de større VPN-leverandørene med avtaler om løpende kontroll fra eksterne revisjonsfirmaer (KPMG) om at ingen-loggførings politikken blir overholdt. Dette er ellers noe som er svært vanskelig å kvalitetssjekke i en test som dette.

Det at selskapet er basert i Hong Kong og den pågående politiske situasjonen i området, er noe som  gjør oss litt betenkt. Vi håper derfor at selskapet kan gjennomføre sin påtenkte relokalisering så fort som mulig.

PureVPN Anmeldelse

PureVPN er en populær VPN-tjeneste, og har mange brukere. De tilbyr en enkel plattform og høy hastighet. Vår PureVPN test viser at selskapet benytter seg av AES-25 6 bit kryptering og OpenVPN protokoller,

De har hatt en historikk med litt unødvendig innsamling av brukerdata. I den senere tiden har de vist vilje til å endre dette ved å gå inn for en kraftig revidert ingen-loggførings politikk. De har også som eneste VPN-leverandør engasjert eksterne revisjonsselskaper for å kontrollere at den blir overholdt. Avtalen innebærer at revisjonen når som helst kan foreta en uanmeldt kontroll av tjenesten.

PureVPN har nylig flyttet sitt hovedkvarter fra Hong Kong til De britiske Jomfruøyer, hvor også en rekke andre VPN-leverandører holder til

Skrivebord Applikasjonen er enkel å bruke, med alle de forventede VPN funksjonalitetene. Kill Switch og andre nødvendigheter er selvfølgelig på plass. De er også en av ganske få leverandører som kan tilby port forwarding.

Selskapet tjener videre på å kunne tilby 6500 servere fordelt over 140 forskjellige land. 

Nedenfor finner du vår omfattende PureVPN anmeldelse der vi blant annet har testet hastighet, sikkerhet og funksjonalitet, samt hva du bør tenke på før du velger PureVPN.

Pure VPN speed

PureVPN hastighet og lokasjoner

Det er ingen tvil om at PureVPN er en rask VPN tjeneste. Vi testet både nærliggende servere og lokasjoner som var lengre unna. Som et utgangspunkt hadde vår linje uten VPN oppkobling en fart på 100 Mbps, etter tilkobling til en nærliggende server oppnådde vi hastigheter opptil 90 mbps. Resultatet var dermed en reduksjon på ca 10% som ikke utgjør noen stor betydning for de fleste. En tommelfingerregel er at VPN tjenester som reduserer hastigheten med under 10% er mer enn gode nok til de aller fleste typer bruk.

Vi testet også langdistanse hastighetene med tilkobling fra våre kontorer. Her koblet vi oss blant annet opp mot servere i Sør Afrika, Brasil, Japan og USA. Hastighetene vi oppnådde her var 86, 82, 71 og 69 mbps henholdsvis. Her ble vi positivt overrasket over hvor stabil tilkobling PureVPN tilbyr selv om vi valgte lokasjoner som var på helt andre kontinenter enn vårt utgangspunkt. 

Allikevel er det viktig å merke seg at vi tok utgangspunkt i vår egen tilkobling som uten VPN yter 100 mbps. Dersom du har en lavere ytelse på nettet enn dette, vil utfallet med VPN også være tilsvarende lavere. Du kan derfor oppleve at det er vanskelig å benytte VPN dersom du har en treg eller ustabil tilkobling i utgangspunktet. 

Også på antall servere tilgjengelig scorer selskapet høyt. Våre PureVPN erfaringer viser at selskapet tilbyr mer enn 6500 servere fordelt på 140 forskjellige land. Dette betyr at man stort sett finner en nærliggende server uansett lokasjon. 

Les mer: Internett speedtest

PureVPN Logging policy og eierskap

Tidligere PureVPN erfaringer har vist at selskapet samler inn alt for mye brukerdata. Dette er noe selskapet nå gjør noe med etter flere år med hard kritikk fra brukere. Selskapet har begrenset noe av informasjonen de samler inn, men de samler fortsatt inn; 

 • Hvilke dager du koblet deg til
 • Hvilken server du benytter deg av
 • Hvor lenge du forblir tilkoblet
 • Hvor mange ganger du koblet deg til
 • Din internett leverandør
 • Datamengde du har benyttet gjennom serveren

På den positive siden kommer selskapets avtale om selvpålagt underlegging av jevnlige kontroller av et av verdens største revisjonsselskaper, nemlig KPMG. Avtalen innebærer at KPMG uten forvarsel kan sjekke at PureVPN overholder sine garantier om brukerens anonymitet.

Disse gjennomgangene bekrefter blant annet at PureVPN ikke logger:

 • brukerens egen IP-adresse
 • brukerens tildelte IP-adresse
 • tidspunktet brukeren kobler seg til en VPN server
 • hvilke aktiviteter brukeren utfører via VPN-forbindelsen

Fram til nå er så vidt vi vet dette den eneste VPN-leverandøren som har underlagt seg kontroll av en tredjepart.

PureVPN holdt tidligere til i Hong Kong, men har flyttet virksomheten til De britiske Jomfruøyer.

Det er et godt trekk med tanke på den økende kinesiske innflytelsen i den tidligere selvstendige staten Hong Kong. VPN gir som kjent trygghet mot overvåking av internettaktivitet, noe kineserne ikke er videre begeistret for.

På de britiske Jomfruøyer vil man være fri for innblanding og lovgivning fra stormakter som Kina, USA og EU. Det er betryggende med tanke på at ingen av dem kan pålegge loggføring av eller innsyn i brukernes aktiviteter.

Sikkerhet og personvern 

Når det gjelder sikkerhet viser vår PureVPN test at selskapet har det grunnleggende på plass. Blant annet tilbyr de IKEv2 og OpenVPN protokoller, samt datakryptering ved hjelp av AES-256 bit kryptering. PureVPN har også den nødvendige Kill Switch-funksjonen integrert.

Når det gjelder mer avansert funksjonalitet savner vi litt.

Protokollene PPTP, SSTP og L2PT ble fjernet samtidig som selskapet oppdaterte retningslinjene sine. PureVPN begrunner dette med at disse enten er utdaterte eller av hensyn til rettigheter ikke kan underlegges revisjon fra tredjepart, slik selskapets avtale med KPMG forutsetter. Det innebærer dog at disse protokollene og tilhørende tilpasninger ikke lenger er tilgjengelige for brukerne

Delt tunnel er tilgjengelig for WIndows, Android og Android TV.

Port forwarding er en viktig funksjon som ikke er inkludert i det alminnelige abonnementet. Det kan dog kjøpes som en tilleggstjeneste for $0,50 per måned. Dette er ellers en tjeneste som er gratis integrert i stort sett alle premium VPN løsninger.

Sikkerhetsfunksjoner
 • DNS Lekkasje Blokking

 • IPV6 Lekkasje Blokking

 • WebRTC Lekkasje Blokking

 • VPN Kill Switch

PureVPN Streamingtjenester & Torrenting

PureVPN kan altså tilby mer enn 6500 servere i 140 forskjellige land. Det er imidlertid  langt fra alle disse som kan benyttes til torrenting. 

PureVPN har ikke lenger dedikerte servere spesielt til strømming. Derimot er de vanlige serverne  optimalisert slik at de skal kunne brukes til dette formålet. Slik sett er det ikke lenger nødvendig for brukerne å måtte velge server før de strømmer.

Positivt er det at alle britiske servere gir full tilgang til BBC iPlayer, og alle de amerikanske serverne låser opp US Netflix. Når vi derimot testet mer internasjonale Netflix biblioteker var det kun Australia, Brasil, Japan og Storbritannia vi klarte oppnå tilgang til. 

Når det gjelder andre strømmetjenester kan PureVPN gi tilgang til ABC, Amazon Prime, ESPN, HULU og Sky TV. 

For Torrenting er PureVPN rett og slett et dårlig alternativ. Av 140 tilgjengelige land er det kun 57 som har servere med P2P bruk tilgjengelig. Det er langt mellom de tilgjengelige serverne som betyr at mange brukere vil oppleve svært dårlig hastighet. 

Det har også vært en uheldig episode hvor FBI klarte å identifisere en PureVPN bruker ved å benytte IP adresser fra selskapet til å lokalisere ham. Slike hendelser er forhåpentligvis historie med en enda sterkere konsolidert ingen-loggførings politikk og jevnlige eksterne kontroller.

Hvor mye koster PureVPN?

Som med de andre anmeldelsene kan vår PureVPN anmeldelse melde om en svært tradisjonell betalingsstruktur. Det blir billigere desto lenger du tegner deg for. Du kan blant annet velge å tegne et abonnement for en måned uten bindingstid på $10.95, 1 år til $4.16 per måned, eller to år til den lave prisen av $2.91 per måned. Som vanlig er det verdt å merke seg at for å kunne benytte deg av de store rabattene må hele beløpet betales forskuddsvis. 

Det er en del funskjonalitetet diu må betale ekstra for. Blant annet koster Port Forwarding $0.99 per måned, dedikert IP adresse $1.50 per måned og DDoS beskyttelse $2.00 per måned. Skal du ha en trygg og fullverdig VPN vil derfor raskt den laveste prisen nærme seg $10 per måned selv med en to års plan. 

PureVPN Prisplan

Månedlig
US$ 10,95/mnd

31 dagers pengene tilbake garanti

2 måneder
US$ 4,16/mnd

Trukket $49,95 for første år

Spar 62%

48 måneder
US$ 2,91/mnd

Trukket US$ 69,95 første 48 måneder

Spar 73%

Installasjon er straightforward og på de færreste enheter opplevde vi noen utfordringer. Du laster enkelt ned programvaren fra nettsiden og innen få tastetrykk er den klar til bruk.  Windows og MacOS er noe mer tilpasningsdyktige enn de andre løsningene, men fortsatt savner vi mer avanserte alternativer og rom for tilpasning i applikasjonen.

PureVPN på forskjellige enheter

Sannsynligheten er stor for at PureVPN har en dedikert applikasjon til ditt operativsystem. De støtter blant annet Windows, MacOS, iOS, Android og Linux. I tillegg har vår PureVPN Test inkludert selskapet DD-WRT ruter applikasjon. Svært få VPN aktører har en dedikert ruter applikasjon, men PureVPN er en av dem. Så snart du har installert den får du tilgang til VPN dashbordet direkte i din ruter login. 

Dessverre for Linux brukere er PureVPN en svært mangelfull og dårlig tjeneste uansett hvilken Distros du benytter deg av. Vi vil gå så langt som å si at dersom du benytter Linux, bør du gå for noe annet enn PureVPN. 

Vi ble derimot positivt overrasket da våre PureVPN erfaringer viste at selskapet har funksjonelle applikasjoner for AppleTV, Nintendo, Xbox, Amazon Fire TV, Playstation, Chromecast og Roku. Det er ikke spesielt mange VPN tjenester som kan tilby et like bredt tilbud av applikasjoner skreddersydd til ulike plattformer. 

PureVPN har også nettleser utvidelse tilgjengelig for Chrome, Microsoft Edge og Firefox. Tilgjengeligheten til PureVPN er dermed uten tvil blant de bedre vi har sett.

PureVPN brukervennlighet

På brukervennlighet er PureVPN enkel i bruk. Alle plattformene benytter seg av et enkelt og oversiktlig design som i noen tilfeller blir litt vel smakløst. Det er ingenting spesielt med plattformen til PureVPN, men når det også mangler mye funksjonalitet på alle plattformer er det vanskelig å se hva man egentlig betaler for. 

Installasjon er straightforward og på de færreste enheter opplevde vi noen utfordringer. Du laster enkelt ned programvaren fra nettsiden og innen få tastetrykk er den klar til bruk.  Windows og MacOS er noe mer tilpasningsdyktige enn de andre løsningene, men fortsatt savner vi mer avanserte alternativer og rom for tilpasning i applikasjonen. 

purevpn-sumo-logo

PureVPN er billig VPN-tjeneste som låser opp amerikansk Netflix og BBC iPlayer.

Prøv PureVPN
Annonselenke

Kundeservice hos PureVPN

PureVPN tilbyr en fullverdig kundeservice som er tilgjengelig hele døgnet, syv dager i uken. Når vi kontaktet kundeservice holdt de alltid en høflig og profesjonell tone, men kunnskapen om mer avanserte tekniske problemstillinger kunne de ikke alltid bistå med. Sammenlignet med andre premium aktører kan derfor kundeservice fremstå noe fattig på kunnskap, men dette gjør selskapet opp for med sitt enorme bibliotek av steg-for-steg veiledninger. 

Du kan nemlig finne hundrevis av steg-for-steg veiledninger for hver enkelt plattform og stort sett alle tekniske problemstillinger du kan tenke deg. Dermed kan du raskt slå opp et spesifikt problem og få en detaljert løsning for hvordan du retter opp feilen igjen. Vi opplevde veiledningene som enkle å følge og det var et stort pluss at alle inneholdt detaljerte bilder for hvert trinn. 

Hvorfor Velge Pure VPN

Med sin kapasitet, hurtighet og funksjoner er PureVPN absolutt en tjeneste vi kan gå god for.

Om PureVPN står seg overfor de dominerende VPN-tjenestene på verdensmarkedet er et annet spørsmål.

Det er en begrensing på torrenter, som gjør at tjenesten ikke er det optimale valget på akkurat dette området. Ellers er den ganske suveren på det tekniske.

Innføringen av kontroller av at selskapet oppfyller sine garantier om “ingen loggføring” av brukerne og deres aktiviteter  samt at anonymiteten sikres på en tilfredsstillende måte, er derimot et godt tegn. Det samme er besluitningen om å flytte virksomheten fra Hong Kong til De britiske Jomfruøyer. 

Det tyder på at dette er en tjeneste som vil være best på VPN, og som gir forhåpninger for framtiden.

Les også om PureVPN WireGuard protokoll

privatevpn

PrivateVPN er billig VPN-tjeneste som lar deg se amerikansk Netflix. Her får du en 7 dagers gratisperiode på alle dine enheter.

Prøv PrivateVPN
Annonselenke

Alternativer til PureVPN

PureVPN sammenlignet med konkurrentene
privatevpn
PrivateVPN

God pris på 2 års plan

Gå til PrivateVPN

Annonselenke

 • God på pris

 • $1,98

  per måned

 • 150

  i 62 land

 • Ubegrenset

  enheter

 • Android, iOS, Mac, Windows, Smart TVer Linux

 • AES-256

 • Ingen logging

expressVPN
ExpressVPN

Sikkerhet i høysetet

Gå til ExpressVPN

Annonselenke

 • God hastighet

 • $6.67

  per måned

 • 3.000+

  i 160 lokasjoner

 • 3

  enheter

 • Android, iOS, Mac, Windows, Linux

 • 256-bit AES

 • Ingen logging

NordVPN
NordVPN

Mye VPN for pengene

Gå til NordVPN

Annonselenke

 • Topp kvalitet til en god pris

 • kr 33

  per måned

 • 5.500+

  i 61 lokasjoner

 • 6

  enheter

 • Android, iOS, Mac, Windows, Linux

 • 256-bit AES, dobbel kryptering

 • Ingen logging

Surfshark VPN
Surfshark

Svært god pris

Gå til Surfshark

Annonselenke

 • Best på pris

 • $2,04

  per måned

 • 1.700+

  i 64 land

 • Ubegrenset

  enheter

 • Android, iOS, Mac, Windows, Smart TVer Linux

 • AES-256-GCM kryptering, IKEv2/IPsec, OpenVPN

 • Ingen logging

CyberGhost VPN
CyberGhost

Seriøs med sikkerhet

Gå til CyberGhost

Annonselenke

 • God på sikkerhet

 • €1,99

  per måned

 • 7.100+

  i 90 land

 • 7

  enheter

 • Android, iOS, Mac, Windows, Smart TVer Linux

 • 256-bit AES

 • Ingen logging

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com