Skip To Content
windscribe VPN logo
Rangert #99 av 13

Windscribe

3.8 / 5

windscribe VPN logo
$5.75 / mnd

Laveste pris

Prøv nå
Annonselenke
Det beste med Windscribe
 • No-log policy

 • Ubegrenset antall tilkoblinger

 • Tilbyr både gratis og betalt versjon

$ 5.75,- / mnd

Laveste pris
Prøv Windscribe
Annonselenke

Windscribe VPN anmeldelse

Windscribe er en VPN tjeneste som tilbyr både gratis og betalt versjon. Noe vi raskt la merke til var at sammenlignet med andre tjenester som har både gratis og betalt versjon, lar Windscribe brukerne nyte godt av høy sikkerhet og kvalitet både i den betalte og gratis varianten.

Eneste forskjellen er at du får en begrensing i kundeservice og en datakvote på 10GB dersom du benytter deg av gratis varianten. Mengden er ikke mye om du aktivt bruker VPN tjenester, men det gir gode muligheter til å teste ut plattformen før du eventuelt tegner et aktivt abonnement. 

Når det gjelder gratis varianten av Windscribe er den blant de absolutt beste vi har testet så langt. Du får 256-bit kryptering og tilgang til alle de mest populære strømmetjenestene. Dette inkluderer amerikansk Netflix og BBC iPlayer, ulempen er at kundeservice og langdistanse tilkoblingene ikke er spesielt sterke. 

Benytter du deg derimot av PRO varianten som er inkludert i det betalte abonnementet vil du få en VPN tjeneste som passer utmerket til torrenting, strømming og arbeid. Tjenesten opprettholder høy og stabil internett hastighet til en relativt fornuftig pris. En annen fordel er at selskapet er svært transparente i sine retningslinjer for logging og bruk, men dette har ikke blitt verifisert av andre enn selskapet selv. For å utarbeide vår Windscribe anmeldelse har vi kjørt både gratis varianten og den betalte PRO versjonen gjennom en rekke tester.

Kort Oppsummering

Windscribe er en VPN som tilbyr både gratis og betalt versjon. Den absolutt største fordelen er at du nyter like godt av både hastighet og sikkerhet i begge variantene, men du må godta en datagrense på 10 GB i måneden dersom du benytter deg av gratis versjonen.

Våre Windscribe erfaringer viser at tjenesten fungerer utmerket med sort sett alle populære strømmetjenester, men vi opplevde noe forsinkelse når det gjaldt langdistanse tilkoblinger. Dette trekker litt ned, men alt-i-alt er både gratis og PRO variant av Windscribe en utmerket VPN løsning som gir høy sikkerhet og godt utvalg av tjenester.

Fordeler og ulemper

Fordeler
 • PRO gir tilgang til 42 forskjellige Netflix biblioteker

 • Fungerer på fastlands Kina

 • Ubegrenset antall tilkoblinger

 • No-log policy

 • Gratis varianten er svært stabil og pålitelig

Ulemper
 • Mindre stabil på langdistanse

 • Ingen live chat funksjon

 • Ingen verifisering av no-log

 • Juridisk etablert i Canada

Nøkkelinfo

laveste pris$ 5,75,-/mnd over 12 måneder
topp nedlastningshastighet93Mbps
DatalekkasjerNei
JurisdiksjonCanada
LogginpolicyIngen loggføringspolitikk
Antall land63
Antall Servere110
netflix USAJa
Fungerer i KINaJa

Vår vurdering av Windscibe

Windscribe er en god VPN løsning med et flott tilbud da de har en gratis og en betalt variant. Vår Windscribe test viser at du enkelt kan oppnå tilgang til alle de mest populære strømmetjenestene med begge varianter. Det var et stort pluss og våre Windscribe erfaringer er derfor at den er blant de mest pålitelige gratis VPN løsninger tilgjengelig. Det trekker litt ned at selskapet har hovedkontor i Canada som er en del av Five Eyes avtalen, men selskapet har strenge no-log retningslinjer som skal beskytte brukerne.

Gratis varianten tilbyr 10 GB datamengde hver måned som etter vår mening er svært gavmildt når du får tilgang til den fulle versjonen av Windscribe helt gratis. Uansett om du er på jakt etter en enkel VPN tjeneste for ekstra sikkerhet, eller tilgang til forskjellige strømmetjenester har Windscribe et godt tilbud og oppfyller de aller fleste kriterier for en premium VPN. 

Les mer: Anmeldelser av VPN

Windscribe Hastighet og lokasjoner

Når vi gjennomførte vår Windscribe test var det et høyt fokus på både lokasjoner og hastighet. Selv om selskapet ikke offentlig oppgir hvor mange servere de har, kan vi anta at det er et relativt stort nettverk.

Tall fra Windscribe viser til at selskapet tilbyr servere på 110 forskjellige lokasjoner fordelt på 63 land. Til stor forskjell fra mange andre aktører som primært fokuserer på Nord Amerika og Europa, har Windscribe et bredt utvalg av lokasjoner i sentral Asia og Kina. Dette har gjort at VPN tjenesten sin Stealth løsning raskt har blitt et populært valg blant brukere i Asia, spesielt Kinesiske brukere nyter godt av protokollene til Windscribe da de fortsatt evner å omgå den omfattende sensuren fra myndighetene. 

Etter testing av flere forskjellige lokasjoner ble vi positivt overrasket over den stabile hastigheten Windscribe tilbyr kundene sine. Særlig same-city tilkoblinger lå stabilt på rundt 100 mbps på de aller fleste servere vi gjennomførte vår Windscribe test på. På internasjonal hastighet derimot opplevde vi et fall i hastigheten. Her klarte selskapet rett og slett ikke å levere på samme høye hastighet, noe som er skuffende for en ellers flott VPN løsning. Når vi koblet oss til en USA lokasjon fra London oppnådde vi hastigheter på 68 Mbps. Tilsvarende tester viste at hastigheter for Tyskland, Singapore og Australia endte på henholdsvis 85 Mbps, 4 Mbps og 9 Mbps.  

Windscribe Logging policy og eierskap

På innsamling av informasjon skuffer Windscribe sammenlignet med tilsvarende tjenester. De skal ha for sine transparens angående innsamling av brukerdata, men når andre aktører klarer tilby et premium tilbud uten behov for innsamling av data, bør Windscribe klare det samme.

Selskapet samler nemlig inn en marginal mengde brukerdata for vedlikeholdsformål. Når hele hensikten med en VPN er anonymitet og beskyttelse av brukerdata er dette langt fra ideelt. Selv om dataene de samler inn, ikke kan benyttes til å identitere deg som bruker, mener vi fortsatt at det burde være helt unødvendig å samle inn slike data. Windscribe loggfører følgende informasjon fra sine brukere;

 • Mengde data overført de siste 30 dagene.
 • Tidsstempler av din aktivitet på VPN nettverket.
 • Antall tilkoblinger du har samtidig.
 • Ditt OpenVPn eller IKEv2 brukernavn (Slettes etter avsluttet økt)
 • Tiden du koblet deg til nettverket (slettes etter avsluttet økt)

Som nevnt ovenfor kan ingen av disse dataene benyttes til å identifisere sluttbrukeren av VPN løsningen, men vi hadde fortsatt foretrukket at de ikke samlet inn data i det hele tatt. Selskapet selv har forklart at de samler inn denne informasjonen for å forsikre seg om at løsningen yter optimalt og etter hensikt. Informasjon selskaper derimot aldri vil samle inn er;

 • Din opprinnelige IP-adresse
 • Browsing log

Når det kommer til eierskap er selskapet fortsatt eid av daglig leder og gründer Yegor Sak. Med privat eierskap har selskapet lenge klart å opprettholde sin fleksibilitet og fortsetter å tilby en god tjeneste til brukerne. Det eneste vi finner som kan trekke ned er at selskapet har sitt hovedkontor i Canada. Landet er som kjent en del av Five Eyes samarbeidet som betyr at de forskjellige etterretnings organisasjonene deler informasjon med hverandre.

Fra tidligere er Canada kjent som et land som innhenter betydelige mengder data om sine borgere og CSIS (Canadian Security Intelligence Service) samler inn dette på vegne av myndighetene. Et godt eksempel på dette er hvordan kanadiske ISP (internet service providers) må samle inn brukerdata og lagre dette i seks måneder. Gjennom vår Windscribe anmeldelse har vi ikke avduket om VPN tjenester har tilsvarende forpliktelser.

Windscribe data policy

Windscribe Sikkerhet og personvern

På sikkerhet stiller Windscribe like sterkt som de fleste andre premium tilbud som er tilgjengelig i dag. Selskapet benytter seg av IKEv2, OpenVPn og WireGuard.

Brukerdata er beskyttet med AES-256 bit kryptering og en rekke anti-lekkasje tiltak er på plass, inkludert; DNS Leak Blocking, IPV6 Leak Blocking, TCP Port 443, VPN Kill Switch og WebRTC Leak Blocking. Ønsker du mer avanserte innstillinger kan du også velge AD Blocker, SOCKS og Split Tunneling på alle lokasjoner. 

Dette sørger for at dine brukerdata er trygge, samtidig som du alltid er sikret en trygg tilkobling. Skulle den derimot bli ustabil eller eksponert vil VPN Kill Switch kutte overføringen før data blir eksponert. Spesielt på offentlige nettverk vil dette være en svært hendig funksjonalitet for å unngå at hackere eller overvåkningstjenester får tilgang til sensitiv informasjon. 

Selskapet tar personvern på alvor og loggfører ingen data som kan identifisere en bruker. Dette til tross for at selskapet befinner seg i Canada som er kjent for sine strenge grep mot fildeling og lignende. Utover dette er det ikke verifisert fra en nøytral tredjepart om hvordan selskapet faktisk etterfølger egne retningslinjer.

Stealth protokoller og tilgjengelighet i Asia har lenge gjort at Windscribe har vært blant de foretrukne løsningene til å omgå sensur.

Windscribe Streamingtjenester & Torrenting

En av de mest vanlige årsakene til at man velger å benytte en VPN er for å omgå geografiske blokkeringer. Dette fungerer ved at VPN tjenesten maskerer din reelle lokasjon go gir deg en fiktiv IP-adresse et annet sted i verden. 

Det er også en mulighet for de som befinner seg utenfor hjemlandet å få tilgang til underholdning og nettverk hjemme. I dag benytter mange seg av VPN løsninger for å få tilgang til forskjellig innhold på internasjonale strømmetjenester. 

Windscribe på sin side tilbyr fortsatt tilgang til en rekke populære strømmetjenester både på sin gratis og PRO variant.

Windscribe streaming og torrenting

Windscribe på forskjellige enheter

Windscribe tilbyr dedikerte applikasjoner til de aller fleste plattformer og operativsystem. I tillegg er de fleste løsningene svært brukervennlige og enkle å ta i bruk. Du vil blant annet finne egne applikasjoner for Windows, Mac OS, Android og iOS, samt for Linux og Android TV. Som med en rekke andre aktører er tjenesten for Windows den mest optimale og iOS appen litt mer begrenset i funksjonalitet. Dersom du ønsker å benytte Windscribe på en annen plattform tilbyr de sin egen Config generator som raskt og enkelt gir deg den eksakte informasjonen du trenger for å sette det opp manuelt.

Dette kommer spesielt godt med om du ønsker å installere en VPN på ruteren din, AppleTV, Amazon Fire Stick, Nintendo, Xbox, Playstation, Roku eller Chromecast. Du vil også finne egne apper for Kodi og Nvidia Shield. Programvaren er også tilpasningsdyktig som gjør at du enkelt kan installere den direkte på ruteren, da vil alle enheter tilkoblet nettverket enkelt kunne nyte godt av VPN tilkoblingen. For nettlesere tilbyr selskapet populære utvidelser for både Firefox og Chrome. Dog er det verdt å merke seg at som med de fleste andre nettleser VPN løsninger, fungerer de i praksis som en proxy og ikke en fullverdig VPN løsning. 

Windscribe Brukervennlighet

For brukervennlighet er både den mobile applikasjonen og skrivebordsversjonen svært enkle i bruk. Begge deler er enkelt å sette opp første gang og ved hjelp av en oversiktlig meny med store knapper kan du enkelt velge hvilken lokasjon du ønsker koble deg opp mot. Et annet pluss vi la merke til er at designet er gjennomgående likt på alle enheter som gjør at du raskt og enkelt kan installere den på forskjellige enheter uten behovet for å lære deg ny layout. 

Den eneste betydelige forskjellen vi oppdaget var at MacOS applikasjonen er en meny bar applikasjon, ikke et selvstendig vindu. Dette er noe svært mange VPN applikasjoner benytter seg av, men når vi først fikk åpnet applikasjonen var innhold og funksjonalitet tilnærmet uendret fra Windows versjonen. 

Mobile enheter er også svært enkle å ta i bruk og du finner alt raskt og enkelt på startsiden. Windscribe har nylig oppdatert sine applikasjoner for mobile enheter og vi er svært fornøyd med resultatet. Blant annet har de inkludert populære valg som light/dark mode, tilpasning av varslinger og språk.

Du kan også raskt og enkelt velge lokasjon ved å søke opp ønsket land, eller bla i listen. Sist, men ikke minst har vi nettleser utvidelsen til Windscribe. Denne er spekket med funksjonalitet og tilbyr overraskende mye rett i nettleseren din. Du kan blant annet finne funksjonaliteter som Ad og Malware block, avansert lekkasje beskyttelse, og nær tilkobling på bynivå for PRO brukere. 

Det er verdt å merke seg at til tross for at en nettleser utvidelse vil beskytte lokasjonen din for den aktuelle økten, vil den ikke tilby like omfattende sikkerhet som en fullverdig skrivebordsapplikasjon. 

Windscribe prising

På prising er Windscribe svært lik en rekke andre aktører, men ligger noe høyere i pris. De benytter seg av samme prismodell der et lengre abonnement vil gi tilgang til lavere månedspris og høyere besparelse.

I skrivende stund tilbyr Windscribe månedlig og årlig abonnement med priser på henholdsvis 81,- per måned uten binding, eller 36,- per måned på den årlige planen. Har du kun behov for en eller to enkelt lokasjoner tilbyr også Windscribe skreddersydde løsninger der du kan betale 9,- per måned for tilgang til en enkelt server. 

Alt-i-alt er Windscribe dyrere enn en rekke andre premium VPN løsninger, men dersom du har behov for et bredt utvalg av lokasjoner i Asia vil det være et godt valg. Skal du derimot bare enkelt ha tilgang til Netflix eller lignende vil det finnes flere andre premium aktører på markedet som er langt billigere, samtidig som de tilbyr en tilsvarende kvalitet.

Mangel på kundeservice alternativer er også noe som trekker ned for Windscribe og ikke rettferdiggjør den høye prisen de krever fra sine kunder. Våre Windscribe erfaringer er derfor at tjenesten er på nivå med andre premium aktører, men på grunn av manglende funksjonalitet er ikke prisen rettferdiggjort.

Priser og betalingsvilkår - Windscribe

Månedlig
$9-/mnd
12 måneder
$5,75,-/mnd
windscribe VPN logo

Vi har tatt en titt på Windscribe og blitt litt imponert, samtidig som vi tenker at den manglet litt muskler og funksjoner før den kan måle seg med de absolutt beste.

Prøv Windscribe
Annonselenke

Alternativer til Windscribe

Windscribe mot konkurrentene
NordVPN
NordVPN

Mye VPN for pengene

Gå til NordVPN

Annonselenke

 • Topp kvalitet til en god pris

 • kr 33

  per måned

 • 5.500+

  i 61 lokasjoner

 • 6

  enheter

 • Android, iOS, Mac, Windows, Linux

 • 256-bit AES, dobbel kryptering

 • Ingen logging

expressVPN
ExpressVPN

Sikkerhet i høysetet

Gå til ExpressVPN

Annonselenke

 • God hastighet

 • $6.67

  per måned

 • 3.000+

  i 160 lokasjoner

 • 3

  enheter

 • Android, iOS, Mac, Windows, Linux

 • 256-bit AES

 • Ingen logging

Surfshark VPN
Surfshark

Svært god pris

Gå til Surfshark

Annonselenke

 • Best på pris

 • $2,04

  per måned

 • 1.700+

  i 64 land

 • Ubegrenset

  enheter

 • Android, iOS, Mac, Windows, Smart TVer Linux

 • AES-256-GCM kryptering, IKEv2/IPsec, OpenVPN

 • Ingen logging

CyberGhost VPN
CyberGhost

Seriøs med sikkerhet

Gå til CyberGhost

Annonselenke

 • God på sikkerhet

 • €1,99

  per måned

 • 7.100+

  i 90 land

 • 7

  enheter

 • Android, iOS, Mac, Windows, Smart TVer Linux

 • 256-bit AES

 • Ingen logging

purevpn-sumo-logo
PureVPN

God pris på 2 års plan

Gå til PureVPN

Annonselenke

 • God på pris

 • $2,91

  per måned

 • 6500

  i 140 land

 • 10

  enheter

 • Android, iOS, Mac, Windows, Smart TVer Linux

 • AES-256

 • Noen logging

privatevpn
PrivateVPN

God pris på 2 års plan

Gå til PrivateVPN

Annonselenke

 • God på pris

 • $1,98

  per måned

 • 150

  i 62 land

 • Ubegrenset

  enheter

 • Android, iOS, Mac, Windows, Smart TVer Linux

 • AES-256

 • Ingen logging

IPVanish VPN
IPVanish

Beste for Fire TV Stick & Kodi

Gå til IPVanish

Annonselenke

 • Fire TV Stick & Kodi

 • $3,75

  per måned

 • 1,400

  i 57 land

 • Ubegrenset

  enheter

 • Android, iOS, Mac, Windows, Smart TVer Linux

 • AES-256

 • Ingen logging

Windscribe Kundeservice

Et punkt Windscribe skuffer stort er på kundeservice. Selskapet tilbyr ingen form for live chat og faller derfor raskt bak en rekke andre premium aktører i markedet. De tilbyr riktignok e-post kundeservice, et support ticket system og en chatbot, men ingen direkte mulighet for å ta kontakt med et menneske.

Til tross for et omfattende bibliotek med selvhjelp og veiledninger når de rett og slett ikke helt opp, da andre rimeligere konkurrenter tilbyr 24/7 kundeservice live chat. 

Forsøker du å be chat botten om å bli satt over til et menneske vil den bekrefte at du settes over, men du vil bare bli ført videre til ticket systemet og må dermed legge igjen en beskjed som senere blir besvart på e-post. Når vi la igjen et par beskjeder for å teste systemet fikk vi stort sett svar samme dag, men om det er problemer som gjør at systemet ikke fungerer er det dessverre alt for treigt. 

Anbefaler vi Windscribe?

For å være en premium VPN har våre Windscribe erfaringer vist at de rett og slett ikke når helt opp på noen grunnleggende punkter. Blant annet var vi svært skuffet over at de ikke klarer tilby en live chat funksjonalitet når de er blant de mer kostbare løsningene tilgjengelig.

Vi er også en smule skeptisk til at selskapet samler inn anonymisert brukerdata, da dette ikke er nødvendig for andre tilsvarende aktører. Til slutt har de også en noe uheldig lokasjon av sitt hovedkontor da det befinner seg i det svært like VPN vennlige landet Canada. 

Vi ser verdien av et stort utvalg lokasjoner i Asia og mener derfor at for brukere som befinner seg i Asia og har behov for noe som klarer omgå sensuren vil Windscribe være et utmerket verktøy å benytte seg av. Det er riktignok noe kostbart, men du får høy kvalitet og avansert sikkerhet for trygg browsing.

Er du derimot bare på jakt etter en enkel VPN som skal gi tilgang til Netflix, Disney + eller andre strømmetjenester vil du finne både raskere og billigere alternativer hos andre aktører. Alt-i-alt er Windscribe PRO en utmerket VPN, men den når dessverre ikke helt opp til forventningene for den aktuelle prisen.

Ofte stilte spørsmål

Er det lovlig å bruke en VPN?

De fleste land har ingen forbud mot å bruke en VPN, så lenge du benytter den til lovlige handlinger.

En feil mange gjør er at de benytter en VPN til blant annet ulovlig fildeling. Da er det viktig å merke seg at det ikke er bruken av VPN som er ulovlig, men fildelingen. 

Når bør jeg bruke en VPN?

Alle som aktivt bruker internett bør i utgangspunktet ha en VPN.

Dette verner om ditt personvern og gjør det langt vanskeligere for blant annet hackere å få tilgang til dine systemer og sensitive data. 

Hva beskytter en VPN?

Ved å kryptere all data som går mellom din datamaskin og en ekstern server vil en VPN beskytte alt av sensitiv informasjon, samt din geografiske lokasjon.

Dette gjør det langt vanskeligere for myndigheter å overvåke din aktivitet, samt for hackere å lokalisere dine sensitive opplysninger. 

Hvordan fungerer en VPN?

Ved hjelp av kryptering og eksterne servere maskerer en VPN din egentlige identitet.

Den vil sende kryptert data til en ekstern server som deretter vil gi deg en ny anonym IP-adresse før du går videre ut på internett. En VPN fungerer derfor som et maskerende mellomledd som ligger mellom deg og den nettsiden du besøker. 

Er det lovlig å se på film gjennom en VPN?

Vanlig feil informasjon angående VPN løsninger er at det er ulovlig å se på f.eks. Netflix med en VPN. For deg som bruker er det ikke ulovlig å se på Netflix med VPN, men det er ulovlig for Netflix og gi deg tilgang til innhold utenfor din geografiske lokasjon.

Dette har med rettigheter å gjøre. Det er nettopp derfor selskaper forsøker å begrense tilgangen og muligheten til en VPN. 

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com